Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte úplnou pravdu pane Paule, bohužel kapři si rybník nevypustí a tak fajn se tam odkládá vysloužilé politiky a příbuzné.

Mýlíte se jen v jednom, jak o tom ostatně stále lže nejen Maláčová a spol. Neplatíte ani tu agenturu práce, je to ze zákona o zaměstnanosti už od roku 2003 zakázáno. Agenturu práce platí firma, která si ji najala. A nejde to z Vašich peněz, protože Zákoník práce požaduje, abyste jako agenturní zaměstnanec měl stejné mzdové podmínky, jako kmenový pracovník firmy. Když se něco z toho děje jinak, je to nelegální a tvrdě finančně postižitelné. Pokuty startují na 50 tisících a dosahují i 10 milionů Kč.

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si vyjádřit se k první části blogu - nemyslím, že by bylo možné Úřad práce úplně zrušit. Nemá totiž za úkol pouze pomoci nezaměstnaným při nalezení práce, vede taky jejich evidenci a na jejím základě za ně stát platí pojištění. Zajišťuje také výplatu podpory v nezaměstnanosti, a to prostě nemůže zajišťovat soukromá agentura.

Jinak ale souhlas, že ÚP je velká a drahá byrokracie s minimální snahou aktivně pomoci najít nezaměstnanému práci. Určitě by bylo možné jej "zeštíhlet" a agendu z větší části řešit přes internet (namísto povinnosti dostavovat se osobně).

1 0
možnosti
Foto

O10n17d31r52a 63P67a76u91l

5. 7. 2021 23:48

Podle mě ho lze zrušit, ale vaše připomínka dává smysl a je pravda, že se věnuju zejména jednomu z jeho účelů (který tedy nese v názvu), ale má ještě nějaké sekundární účely.

Shodně jako vy se domnívám, že velká část té byrokracie by se dala přenést na internet, případně vyřešit nějakou korespondenční formou (pro ty lidi, co nemají rádi internet).

Důvod proč se to neděje je bohužel právě plynoucí z té dobrovolnosti. Stát nemá motivaci tohle řešit ani optimalizovat své náklady.

Doufám, že to nebude bránit nějakému většímu zamyšlení, snažil jsem se totiž popsat nejen úřad práce, ale i právě onen princip dobrovolnosti, který za těmi výsledky stojí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 636x
Anarchokapitalista, voluntarista a obhájce svobody i tam, kde ji jiní neobhajují.

Spoluautor podcastu 'A kdo by stavěl silnice?'. 

A tvůrce Youtube kanálu Očima ankapa, kde se snažím vysvětlit trochu jiný pohled na politiku.

K dispozici i na Twitteru!